Verwijder flimpje

Close
 
Door op Ja te klikken verwijder je het filmpje van de website.
 
Weet je zeker dat je dit filmpje wilt verwijderen?
   
 

Deskundigenteam

Mamazoekt werkt met een groot aantal deskundigen samen. Zij helpen om de informatie op de site te controleren en schrijven artikelen voor de Community. Wil je weten wie ze zijn? Kijk hieronder. Ben jij zelf ook een deskundigen of een ervaren moeder en wil je meewerken? Neem dan contact met ons op. 

 

   

Esther van Diepen, moeder van Julia, Sophie, Feline, Florian en getrouwd met Rob. Als moeder van 4 kids is het geweldig om te zien hoe zij zich ontwikkelen en ook hoe je jezelf als moeder ontwikkeld van steeds groter wordende kinderen. Naast het moederschap heb ik mijn eigen bedrijf opgezet en vind ik de combinatie tussen werk en gezin een hele mooie, altijd zoekende naar de juiste balans. 

Met Mom in Balance heb ik een sportprogramma ontwikkeld voor (aanstaande) moeders. Na vele jaren topsport tot de studietijd, ben ik in het werkende leven begonnen als verpleegkundige. 

Na nog een Master studie ben ik gestart als leidinggevende in de zorg. In New York waar we een aantal jaar hebben gewoond voor het werk van mijn man zijn mijn passies samengevallen en werd Mom in Balance geboren.

Doormiddel van mijn passies sport, coachen, ondernemen, het moederschap en een positieve instelling is Mom in Balance ontstaan en verder door ontwikkeld tot een bedrijf wat trainingen biedt voor zwangere vrouwen en moeders op steeds meer plaatsen in Nederland.

In de eerste jaren met kleine kinderen ben je een topprestatie aan het leveren. Zoekende naar de balans tussen gezin en werk en tijd voor jezelf. Kleine kinderen eisen nog veel van je aandacht op. Daarnaast kun je ook nog een drukke baan ambiëren. Om dit alles op een energieke wijze te combineren is het van groot belang dat je lekker in je vel zit. Mijn ambitie met het Mom in Balance Sportprogramma is zoveel mogelijk (aanstaande) moeders fysiek sterk en energiek te laten voelen, de juiste keuzes te laten maken om volop te genieten van het moederschap. 
 

Bekijk hier de columns en artikelen van Esther van Diepen.


  

Madeleine de Vilder heeft samen met Monique van Schie in 2012 MeM voor jou opgericht. MeM voor jou is een preventief aanbod voor vrouwen met emotionele en psychische klachten rond zwangerschap, bevalling en moederschap. MeM voor jou werkt in Alkmaar, Zaanstad, Heerhugowaard, Krommenie, Castricum tot en met IJmuiden. Madeleine is moeder van 2 kinderen. Madeleine is Andragoloog, coach, creatief therapeut en trainer. Ze is gespecialiseerd in kortdurende preventieve ondersteuning en coaching van volwassenen in veranderingssituaties. Daarnaast geeft ze trainingen, cursussen en workshops.

Bekijk hier de columns en artikelen van Madeleine de Vilder.

 

Monique van Schie voedt samen met haar partner drie kinderen op waarvan de oudste inmiddels op eigen benen staat. Monique is pedagoog en heeft in haar 25 jarige loopbaan vele ouders gesproken en met plezier gewerkt met kinderen met emotionele en gedragsproblemen. Vele professionals zijn door haar gecoacht en getraind in het vak. De laatste jaren heeft zij zich gespecialiseerd in bijzondere werkvormen zoals familieopstellingen en het 'Houd me vast' programma dat zich richt op de onderlinge relatie tussen partners. Monique heeft samen met Madeleine MeM voor jou opgezet speciaal voor moeders en hun partners, en doet dat vol overtuiging, positief en zonder oordeel in de wetenschap dat de meeste mensen meer kunnen dan zij zelf denken. 

Bekijk hier de columns en artikelen van Monique van Schie.  

 

 

 

Hanneke Deen- van Tol biedt baby's en peuter overlevingszwemmen via haar eigen bedrijf 'Geboren Zwemmers'.

'In Nederland zijn wij gewend dat je kind vanaf 4 jaar op zwemles gaat. Maar wisten jullie dat kinderen onder de 4 jaar het vaakst slachtoffer zijn van verdrinkingsgevaar?! Bijna een kwart van de ongelukken gebeuren in en om het huis. Een waterrijk land als Nederland vraagt dat kinderen voor het 4e levensjaar overlevingsvaardig en zelfredzaam in het water zijn. Ik heb mijn fulltime baan als manager en de financiële zekerheid gedag gezegd om met mijn eigen bedrijf Geboren Zwemmers hier verandering in te brengen!  

Bij Geboren Zwemmers leren kinderen en baby’s vanaf 6 maanden met een unieke methode hoe ze kunnen overleven in het water binnen een paar weken." 

 

 

 


Mijn naam is Chantal Schoenmakers. Ik ben getrouwd en moeder van 3 dochters van 12, 14 en 16 jaar. Ik woon sinds 1991 in Gouda, waar ik begonnen ben als wijkverpleegkundige. Mijn opleiding als verpleegkundige ben ik begonnen in het Lambertus ziekenhuis in Helmond. Daarna heb ik de HBO-V afgerond. In 1991 ben ik begonnen als wijkverpleegkundige in Gouda. 
In 1993 heb ik de keuze gemaakt om voor de jeugdgezondheidszorg te kiezen, wat inhoud dat je ouders van kinderen tussen de 0 en 4 jaar begeleid bij het laten opgroeien van hun kinderen. Ik heb 9 jaar in Gouda gewerkt op het consultatiebureau. In die tijd heb ik mijn 3 kinderen gekregen. Een heerlijke drukke tijd( 3 kinderen in 3.5 jaar tijd). Sinds 2008 werk ik als jeugdverpleegkundige in Reeuwijk.
 
 

 

Mijn naam is Farola Dumont. Sinds enkele jaren heb ik in Rotterdam een eigen bedrijf (FAROLA) waarin coaching de hoofdtoon voert. Door mijn jarenlange ervaring als therapeut merkte ik dat mijn kracht zit in het steunen van mensen om in hun eigen kracht te komen. Na de geboorte van zijn oudste zoon voelde ik hoe het moederschap mij hielp nog steviger in mijn schoenen te staan. Ik werd de leeuwin die haar gezin beschermt, maar ook zachter naar mezelf als ik het zwaar had. Vanaf dat ik 2009 mijn eerste geboorte als doula begeleidde, is het coachen van zwangere vrouwen en jonge moeders niet meer weg te denken uit mijn leven. Inmiddels ben ik als docent betrokken aan de doulaopleiding in Utrecht en ben ik voorzitter van de Nederlandse beroepsvereniging van doula’s (NBvD). Als professionele doula biedt je onvoorwaardelijke steun en toewijding en blijf je de hele bevalling met liefde en aandacht aanwezig. Om de partner te doen inzien dat hij niet eindeloos broodjes hoeft te smeren of dingen te 'doen' als de vrouw zich maar geliefd en veilig voelt en de vrouw gerust stellen. Ja ik vind doula-zijn geweldig! 

Gezinscoaching is ook geweldig, een vrouw helpen de moeder te worden die ze wilde zijn. Ook om de verandering te zien in het gezinsleven en de rust ontstaat als ze handvatten heeft de peuterpuber in goede banen te leiden of haar baby beter begrijpt.

Naast opvoedings/ gezinscoaching en doula begeleiding biedt ik ook ontspannende massages en ben ik zwangerschapsyogadocent in opleiding. Zwangerschap en moederschap is helemaal mijn ding en ik ben dan ook blij dat ik hier mijn werk van heb kunnen maken. Ik hoop hier op ‘Mama-zoekt’ mooie stukjes te kunnen schrijven over zwangerschap, geboorte en opvoeding en dat deze jullie mogen inspireren of steunen in jouw rol als moeder.
 

Bekijk hier de columns en artikelen van Farola Dumont.


 

Mijn naam is Manon Moret. Ik werk sinds 2006 als counselor vanuit mijn praktijk Moret Counseling. Ik begeleid vrouwen (en hun partner) bij problematiek rondom Zwangerschap, Bevalling, Ouderschap & Relatie of een Onvervulde kinderwens.

V
rouwen worden in deze levensfase erg geconfronteerd met zichzelf en de manier waarop zij in het leven staan. Het krijgen van een kind is iets fantastisch, maar vraagt ook veel van je lichaam en geest. Vermoeidheid en onrealistische verwachtingen van jezelf als moeder kunnen je balans verstoren. Gek genoeg wordt hier weinig over gesproken in onze maatschappij. Met het krijgen van een kind zou de roze wolk direct voorbij komen drijven. Je hoeft er alleen maar op te springen. Helaas is de realiteit vaak anders. Ook voor stellen waarbij het niet lukt zwanger te raken kunnen de enorme onzekerheid en gevoelens van onmacht hun leven negatief beïnvloeden. Gelukkig wordt het steeds normaler om in gesprek te gaan met een onafhankelijke derde. Vrouwen realiseren zich meer en meer dat zij niet de enige zijn die tegen lastige gevoelens aanlopen.

Mijn waarden en normen zijn toegankelijkheid, gelijkwaardigheid, resultaatgericht werken, en v
ertrouwelijkheid. Vanuit deze basis ga ik met vrouwen (en in bepaalde situaties ook met de partner) in gesprek. Counseling is de meest laagdrempelige vorm van gesprekstherapie in de geestelijke gezondheidszorg waarvoor je geen verwijzing nodig hebt van je huisarts.   

 

Bekijk hier de columns en artikelen van Manon Moret.

 

 

Mijn naam is Rianne Eskes. Sinds januari 2010 ben ik gediplomeerd cursusleidster Samen Bevallen.  Hierbij geef ik zwangerschapscursus aan stellen, waarbij alle lessen samen worden gevolgd. De Vereniging Samen Bevallen heeft een eigen opleiding en verzorgt jaarlijks een studiedag die voor iedereen toegankelijk is, en een bijscholing voor de cursusleidsters van de vereniging. Daarnaast hebben we een tijdschrift om goed op de hoogte te zijn van alle ontwikkelingen rondom zwangerschap, bevallen en kraamtijd. Alle cursusleidsters zijn zelf bevallen en daarmee ervaringsdeskundig.

Met zeer veel plezier geef ik nu les aan aanstaande ouders, en probeer hen zo goed mogelijk voor te bereiden op zowel de bevalling als de kraamtijd en hen zo een zo goed mogelijke start als gezin te geven. 

Bekijk hier de columns en artikelen van Rianne Eskes.


 

Els Schrijber – moeder van Lars (10) en Benthe (8). Was beide keren dolgelukkig in verwachting – de mooiste periodes van haar leven. Kwam met name na de eerste bevalling al snel van haar roze wolk, zoals zoveel kersverse moeders. Had niet geweten hoe ze het toen zonder kraamhulp had moeten redden. Is trots op hoe haar kinderen het doen en vindt het moederschap nog altijd een prachtig avontuur. Heeft veel bewondering voor ouders van kinderen die om wat voor reden ook extra aandacht nodig hebben. 

Bekijk hier de columns en artikelen van Els.

 

 

 

Evelien, werkende moeder met een dochter van 10. Woont met haar partner en dochter in Arnhem. Heeft echt naar en in het moeder-zijn moeten groeien. 

Kon pas
  nadat de hormonen eindelijk tot rust waren gekomen, genieten van het moederschap. Heeft de zorg voor haar dochter en werk altijd met haar man gedeeld en kan het iedereen aanraden. De balans blijft daardoor goed en je kind kan volop genieten van de aandacht van beide ouders.

Bekijk hier de columns en artikelen van Eef.

 

   

Ik ben Marije Droogendijk en werk sinds 2008 als verloskundige bij Promessa in Waddinxveen en omstreken. Ik wist al jong dat ik verloskundige wilde worden en was blij dat ik na mijn middelbare school direct aan de opleiding mocht beginnen! Inmiddels werk ik in het gebied waar ik ook geboren en getogen ben.

Ik vind het belangrijk dat je als zwangere jezelf kunt zijn en we samen kijken naar waar je krachten, maar ook onzekerheden liggen. Op die manier kun je je optimaal voorbereiden op de zwangerschap bevalling en het moederschap.

Bekijk hier de columns en artikelen van Marije Droogendijk.

 
 

 

Ik ben Lindsey Boshuizen. Na het behalen van mijn diploma in 2007, ben ik als verloskundige gaan werken bij verloskundigenpraktijk Promessa in Waddinxveen en omstreken. Mijn interesse in verloskunde is voortgekomen uit mijn interesse in het geboren zien worden van lammetjes en kalfjes. Daarmee groeide mijn nieuwsgierigheid naar vruchtbaarheid en zwangerschap. Ik vind het hierbij belangrijk de natuur zoveel mogelijk te volgen en te ondersteunen. Dit komt bijvoorbeeld in uiting in de bevalhoudingen die natuurlijk zijn, maar ook in het geven van NFP-cursussen. Het gezin staat hierin centraal!

 

  

 

Jan Joost Kolsteeg is acupuncturist ( lid NVA) te Nieuwegein. Hij woont en werkt daar met zijn gezin en is gespecialiseerd in het behandelen van zwangerschapsklachten en  maakt zich hard voor de behandeling van stuitligging door middel van moxa-therapie.

“De verloskundige praktijk hier bij mij in de regio hebben verwijzen vaak door. Misselijkheid, slaapproblemen, bekkenpijn, vermoeidheidsklachten en stuitliggingen  zijn de indicatie waar veel voor wordt verwezen” Aldus jan Joost. 
Ook stellen met een onvervulde zwangerschapswens ziet hij regelmatig. Verschillende onderzoeken tonen aan dat acupunctuur bij IVF de kans vergroot op succes.

Bekijk hier de columns en artikelen van Jan Joost Kolsteeg.

 

 

Heidi Akkers is gecertifeerd lactatiekundige en biedt ouders on- en offline professionele begeleiding bij borstvoedingsvragen. Met liefde en plezier staat ze ouders bij tijdens het consult aan huis of E-Consult.

Pas bevallen en een vraag hebt over het ritme wat je nog niet bij je kindje kunt ontdekken? 
Overleggen welke kolf bij jou past? En hoe pak je dat aan: kolven op het werk... Misschien ben je ‘helemaal klaar’ met borstvoeding geven en wil je afbouwen zonder problemen. Bij deze en andere vragen over borstvoeding geven ben je bij Heidi aan het juiste adres. Samen overleggen maakt dat je zelf verder kunt!

Naast haar lactatiekundige werkzaamheden organiseert Heidi vanuit haar praktijk Borstvoeding De Basis diverse activiteiten voor (aanstaande) ouders en zorgprofessionals. of bij één van de Baby of Draagdoekwandelingen. Online vind je Heidi ook op Twitter, Facebook en Pinterest.

Bekijk hier de columns en artikelen van Heidi Akkers.

 

 

Barbara Lammerts van Bueren begeleidt in haar praktijk Alleen met kinderwens Coaching & advies vrouwen die geen partner hebben, maar wel een kinderwens om in dat dilemma tot keuzes te komen.

Een kinderwens is een heel natuurlijk verlangen. Ook als je single bent. Door grote maatschappelijke veranderingen in de laatste decennia krijgt een groeiende groep vrouwen in hun vruchtbare jaren te maken met het dilemma ‘geen partner, wel een kinderwens’. Alleen kiezen voor een kind kan dan een verantwoorde keuze zijn. Maar het is niet zomaar een keuze: het betekent ook afscheid nemen van de droom om ‘samen’ een gezin te stichten, stilstaan bij wat het voor een kind betekent om geen vader te hebben, en eerlijk kijken naar de praktische invulling van alleenstaand moederschap. 

Met begrip en respect voor alle gevoelens die rondom het onderwerp kunnen leven, nodigt Barbara vrouwen uit om deze thema’s te verkennen, en te bekijken of het alleenstaand moederschap ook hun weg kan zijn.

 

Bekijk hier de columns en artikelen van Barbara Lammerts van Bueren.

 

 

Mijn naam is Cecil Rupert – Zengerink, gelukkig getrouwd met Léon en de trotse moeder van dochter Romé van 6 en zoon Pepijn van 3. Naast mijn heerlijke gezin heb ik een druk bestaan als zelfstandig ondernemer. In februari 2011 ben ik gestart met Zuiver Arbeidsrecht. 

De dienstverlening van de arbeidsrechtspecialisten van Zuiver Arbeidsrecht wordt gekenmerkt door de praktijkgerichte vertaling van het arbeidsrecht, de deskundigheid en helderheid. 

Met de komst van het idee van Zuiver Arbeidsrecht had ik ook het idee om een website te lanceren voor de werkende vrouw die moeder is of op korte termijn wordt. Een site die - wederom in begrijpelijke taal - uiteenzet wat de arbeidsrechtelijke rechten en plichten zijn. Inmiddels zijn we concreet en actief gestart met de website Mamawerkt. 
 Naar verwachting zal in de zomer van 2013 de site worden gelanceerd. 

 

Bekijk hier de columns en artikelen van Cecil Rupert.  

 

   

Yvonne Prins (1974) is psycholoog en zelfstandig coach. Zij werkte onder meer als communicatietrainer, coach en docent.  In haar eigen praktijk coacht ze mensen op het gebied van levensvragen waaronder kinderwens; loopbaanvraagstukken; en stressproblematiek. Yvonne schreef drie boeken.

Haar nieuwste boek ‘En, waar blijven de kinderen?’ is een heldere survivalgids voor als je een kind wilt, maar (nog) niet hebt. Het boek heeft goede recensies gekregen; de tweede druk is inmiddels verschenen.

Bekijk hier de columns en artikelen van Yvonne Prins. 

 

     

 

Renske Tjoelker heeft twee dochters en toen ze moeder werd, had ze allesbehalve een roze wolk. Dit resulteerde in de oprichting van haar eigen praktijk Mamas-coach. In haar praktijk Mamas-coach helpt Renske moeders te genieten van het moederschap en alle andere leuke dingen in hun leven.

Renske begeleid met individuele coaching moeders die een betere balans willen tussen hun werk en gezin of moeders die geen roze wolk hebben.

Daarnaast geeft Renske de 8- weekse training ‘Mindfulness voor Mamas’, waarbij moeders in groepsverband mindfulness praktisch leren toepassen in hun leven. Ze kunnen hierdoor meer genieten van het ‘nu’.

In februari 2013 verscheen haar boek ‘Hoezo roze wolk?!’ bij uitgeverij Scriptum, waarin Renske de grote verandering van vrouw naar moeder beschrijft. Deze verandering is niet voor iedere vrouw even gemakkelijk, het boek biedt hen h
erkenning en vele bruikbare tips

 

Bekijk hier de columns en artikelen van Renske Tjoelker.

 

  

Mijn naam is Karin den Oudsten (1969), ik ben getrouwd en heb twee zonen. Ik ben de enige ervaringsdeskundige kraambedpsychose in Nederland die actief bezig is om het ziektebeeld meer bekendheid te geven. Het is een psychiatrische ziekte die een vrouw na de bevalling kan krijgen, maar wordt door de hulpverlening vaak niet herkend. Mede door mijn brede theoretische kennis die ik inmiddels heb opgedaan en gestart met de opleiding HBO Toegepaste Psychologie kan ik vrouwen tijdens het herstelproces beter begeleiden.

In maart 2013 heb ik mijn eigen bedrijf PsycheCoach opgericht. Omdat ik ervaringsdeskundige met meerdere psychische problematiek pre- en postpartum ben (zwangerschapsdepressie, postpartum depressie en kraambedpsychose), kan ik goed aangeven wat de verschillen tussen de diverse ziektebeelden zijn. Als gediplomeerd en onafhankelijk docent ben ik in staat om theorie en praktijk op een heldere manier neer te zetten door middel van presentaties.

 

Bekijk hier de columns en artikelen van Karin den Oudsten.

 

 

Bregje Hamelynck is Moeder van drie jonge kinderen, docent van de zwangerschapscursussen ´Dat zal bevallen´, coach van (aanstaande) moeders en enthousiast promotor en initiator van Dunstan Babytaal in Nederland.

 

 

  

 

 

 Mijn naam is Karin van Rees en ik ben moeder van 3 jongens. Ik ben fysiotherapeut en sociaal pedagoog en eigenaar van het bedrijf Klein Geluk. Bij Klein Geluk kan je terecht voor fijne, kleinschalige cursussen babymassage en peutermassage, in een kleine groep leer je de fijne kneepjes van de massage voor je kindje waardoor je samen heerlijk kunt genieten en jullie contact nog intenser wordt. De babymassage kan ook aan huis gegeven worden of in een zelf samengestelde groep.

Ook voor een babyconsult kan je bij ons terecht. Zit je vol vragen en kom je er zelf even niet meer uit, dan nemen we samen de situatie door en zoeken naar een oplossing om weer balans en rust in de nieuwe gezin te krijgen. Je kan daarbij denken aan vragen over onrustige kindjes, voeding, slapen en het vinden van je balans en ritme.
  Wij werken in de regio Utrecht - Leidsche Rijn.

 

Bekijk hier de columns en artikelen van Karin van Rees.

 

 

Ik ben Helianthe Rusken, Klinisch Hypnotherapeute en Hypnobirthing Docente.  Ik heb een hele lange tijd in Engeland (Londen) gewoond en heb daar meer dan 10 jaar met ongelofelijk veel plezier Hypnobirthing cursussen gegeven en ook mensen opgeleid tot Hypnobirthing docente. Ik ben  hypnotherapeute, gespecialiseerd in zwangerschap en bevallen. Het is zo fijn om mensen te helpen met dit meest bijzondere wonder van de natuur. Het krijgen van een kindje. 

Sinds ik terug ben in Nederland was er het verlangen om ook hier stellen te helpen met een mooie, positieve bevalling en heb ik Mucha Mama opgericht, de eerste Nederlandse Hypnobirthing Cursus.

 

Bekijk hier de columns en artikelen van Helianthe Rusken.

 

 

Wij zijn Ilona van Schaijik (foto) en Lilian Henzen. Beiden eigenaar van de diëtistenpraktijk Essential Balance, zelf moeder en hebben tevens ervaring met en veel kennis van het medische kinderwenstraject. Wij werken voornamelijk samen met gynaecologen en verloskundigen in onze omgeving. 

Wij voeren geen algemene praktijk, maar hebben ons helemaal toegelegd op de begeleiding van voedings- en gewichtsgerelateerde problemen bij een ieder die een kindje wenst of reeds een kindje verwacht. Het betreft een zeer gemotiveerde doelgroep en wij ervaren ons werk als zeer dankbaar en bijzonder. 

Voeding speelt een enorm grote rol bij zwanger worden en het gezond uitdragen van een zwangerschap. Wist u dat een ongezond gewicht tot een verminderde vruchtbaarheid kan leiden? Voeding is een dagelijks terugkeerde pilaar in ons bestaan, dus de maaltijd mag geen negatieve lading hebben, voeding moet voedzaam zijn voor ons lijf, maar ook lekker en afwisselend. 
Smakelijk eten!

 

Bekijk hier de columns en artikelen van Ilona van Schaik

 

   

Ik ben Veronique Hundscheid , orthomoleculair voedingsadviseur  en mama van 2 mooie kinderen (zoon en dochter), heb een lieve man en wandel graag met onze actieve Labrador door het veld of bos bij ons in de buurt. Voeding heeft altijd al een belangrijke rol in mijn leven gespeeld;

Als kind vond ik het heerlijk in de keuken mijn moeder mee te helpen. Ik was er al vroeg van overtuigd dat traditionele recepten gezonder én beter konden. Na mijn studie Orthomoleculaire voedingsleer opende ik in 2006 mijn eigen praktijk AdFyMenta waar geen enkele dag hetzelfde is.

Tijdens mijn 1e zwangerschap (die ruim 2 jaar op zich liet wachten) heb ik als geen ander mogen ervaren hoe belangrijk voeding is. Uiteindelijk is het best een uitdaging om zwanger te zijn met voedingsallergieën. Gelukkig had ik een grote behoefte aan gezonde voedingsproducten en was het voor mij heel duidelijk: een gezonde eter heeft weinig tot geen last van ongemakken tijdens en na de zwangerschap. Onderzoeksresultaten geven ook steeds weer aan dat een ‘gezonde mama’ ook gezonde kindjes baart en sneller en beter herstelt na een bevalling of keizersnede.


Toen onze jongste (zoonlief) rond zijn 7e maand last kreeg van eczeem die extreem en hardnekkig was, ben ik uiteindelijk gestart met een aangepast en allergeenvrij dieet. Hoewel het voor buitenstaanders als zeer extreem beschouwd werd, wist ik als geen ander wat voeding met je kan doen.
Na een intensieve periode van 2 maanden verbeterden de klachten aanzienlijk en was hij eindelijk eczeemvrij en eet hij nog steeds allergeenvrij.

 

Deze gebeurtenis heeft mij doen inzien dat er altijd nog veel misverstanden zijn over voeding en baby’s.Voor mij alle redenen om een boek te schrijven dat dieper in gaat op het belang van gezonde voeding voor, tijdens en na de zwangerschap, allergieën en intoleranties bij je kindje en meer!  

 

Bekijk hier de columns en artikelen van Veronique Hundscheid 

 

 

Ik ben Zwaan Mulder, vooral moeder van 3 zoons en oma van 3 kleinkinderen van 6, bijna 3, en nog geen jaar jong.

Het grootste deel van mijn leven ben ik al verpleegkundige en sinds ruim 20 jaar daarvan continentieverpleegkundige. In het voormalig zusterhuis van het ziekenhuis in Meppel heb ik het Droogbed- en bekkencentrum opgericht. Daar ben ik de coördinator van een multidisciplinair team. 
We hebben programma’s ontwikkeld om verschillende vormen van incontinentie te behandelen bij zowel kinderen als volwassenen. Tien jaar geleden werd ik verkozen als continentieverpleegkundige van het jaar, waardoor ik een groot netwerk heb van collega’s door heel Nederland die bereid zijn te adviseren waar dat kan helpen.

Naast mijn baan als coördinator van het Droogbed- en bekkencentrum heb ik samen met mijn schoondochter Janneke, Swaens bamboe broekjes ontwikkeld die naast dat ze superzacht en mooi zijn, onzichtbaar uitkomst kunnen bieden bij licht urineverlies over overmatig afscheiding.

 

Bekijk hier de columns en artikelen van Zwaan Mulder.

 

 

Mijn naam is Margré van Gestel. Getrouwd en moeder van drie, inmiddels volwassen, zonen. Als oudste in een gezin van zeven altijd betrokken geweest bij opvoeding van kinderen. Ik heb meer dan 25 jaar ervaring als muziekpedagoge: zangcoach, dirigente, theatermaker en vakleerkracht muziek, maar ben het meest bekend van de muziekcursussen met baby, dreumes, peuters en ouder: Muziek op Schoot.  Bestuurslid van verschillende, nationale en internationale, organisaties op het gebied van muziekeducatie.

Mijn passie: alle kinderen op laten groeien met muziek als een vanzelfsprekend onderdeel van de opvoeding. Via zingen en muziek maken wordt opvoeden namelijk een stuk gezelliger en gemakkelijker. Ik schrijf dan ook liedjes, geef zelf cd’s uit, publiceer artikelen over muziek met de allerjongsten en ben ook docente aan de docentenopleiding Muziek op Schoot.
  

 

Bekijk hier de columns en artikelen van Margré van Gestel.

 

 

 Anita Brinkman is oprichtster van Healthy mama Livestyle. ’Ik weet als geen ander hoe het is als je niet blij bent en verre van fit als moeder. Het begon bij mij allemaal na de bevalling van mijn oudste in ’95. Omdat ik er toen geen aandacht aan schonk, werden de klachten geleidelijk erger. Twee zwangerschappen later kon ik bijna niets meer.

Ik ben nooit naar de dokter gegaan. Ik lostte het graag zelf op. Maar dit lukte me niet. Tegen de tijd dat het echt ernstig was, durfde ik het niet te vertellen. Ik denk dat ik een posttraumatische stress stoornis had.

Gelukkig ben ik uiteindelijk hersteld. Door voldoende zelfreflectie en geleidelijke gezondheidsverbeteringen in combinatie met de (voor mij) juiste therapeuten en middelen. Na jaren van commercieel administratief werk, vond ik in 2007 mijn passie in werken met mensen. Met name vrouwen en hun partners na de bevalling.
Binnen de zelfzorgservice kan ik inzichtelijk maken dat moeders moeten leren te kiezen voor een leefwijze die energie levert, weerstand verhoogd en mentaal sterker maakt! Mijn specialisme is zelfzorg (bij postnatale problematiek) en kiezen voor jezelf. 

 


Mijn naam is Linda van Eijck en ik ben opgeleid als verloskundige. Vanaf mijn afstuderen ben ik met veel plezier aan het werk. Ik werk als waarnemend verloskundige in heel Nederland. Hoewel verloskundige zijn ontzettend leuk is, was ik in 2010 op zoek naar verdieping van mijn vak. Daarom ben ik de opleiding tot echoscopiste gaan volgen.

Ik kwam er achter dat ik echo’s maken hartstikke leuk vind om te doen. Vanaf het moment dat ik mijn diploma gehaald heb, doe ik dit dan ook met veel plezier. In eerste instantie deed ik alleen de medische echo’s in de verloskundigenpraktijk, maar ik merkte dat ik het ook heel leuk vind om iedereen de mooiste plaatjes van hun kind te laten zien en het vooral een hele leuke beleving te laten zijn. Daarom ben ik gestart ben met Pretechoburo babygrafie.nl. 
Nu combineer ik alle dingen die ik leuk vind; het werken als verloskundige, de medische echo’s en de pretecho’s.

 

 

Ik ben Tonie van der Westen, diëtist werkzaam in mijn eigen praktijk, diëtistenpraktijk Beter (W)eten. Daarnaast heb ik 5 jaar ziekenhuis ervaring. Zelf heb ik nog geen kinderen maar de kinderwens is er wel.


Als diëtist ben ik vaak betrokken bij zwangere vrouwen met zwangerschapsdiabetes, hyperemesis gravidarum (zwangerschapsbraken) maar ook steeds meer bij vrouwen met overgewicht waarbij het doel is afvallen om de kans op zwangerschap te vergroten of vrouwen die al zwanger zijn waarbij het doel is de gewichtstoename tijdens de zwangerschap te beperken.

 

 

Bekijk hier de columns en artikelen van Tonie van der Westen. 

 

 

Nadine Meijer, is mama van drie kinderen, Tim (8), Lisa (6) en Madison (4). Auteur van het babygebaren boek ‘Zie je wat ik zeg? en eigenaresse van babygebaren organisatie ‘Zing, Speel en Gebaar’. Nadine werd in 1978 geboren in Den Haag. Na het afronden van haar studie Communicatie, werkte ze als communicatiedeskundige en verzorgde ze colleges communicatievaardigheden in het hoger onderwijs. Tijdens de zwangerschap van Tim in 2005, hoorde ze voor het eerst over babygebarentaal. Gegrepen door het onderwerp en nieuwsgierig naar de effecten van deze nieuwe manier van communiceren, besloot ze babygebaren bij haar zoon Tim te proberen. Na positieve resultaten bij haar zoon en later haar twee andere kinderen, richtte ze zich volledig op studie van het onderwerp en startte ze het bedrijf ‘Zing, Speel en Gebaar’ met als voornaamste doel: zoveel mogelijk ouders vertellen over de voordelen van babygebaren.

Inmiddels is Zing, Speel en Gebaar uitgegroeid tot een landelijke organisatie met diverse cursuslocaties. Nadine verzorgt met haar docenten cursussen en lezingen aan professionals én ouders in heel Nederland. De tweede druk van haar boek 'Zie je wat ik zeg?' is onlangs verschenen.

 

 

 

Marije Jelsma is eigenaar van Zo Zwanger worden! (voorheen Wonderwens). Zo Zwanger worden!, de eerste en enige praktijk voor conceptieconsultatie en fertiliteitsmassage in Nederland, is volledig gespecialiseerd in optimalisatie van de natuurlijke vruchtbaarheid. Zo Zwanger worden! biedt deskundige en effectieve hulp om bij een uitblijvende zwangerschap de vruchtbaarheid te verbeteren en sneller gezond zwanger te worden. Dit door een op maat gemaakt behandelplan m.b.t. je leefstijl, voeding en mindset en het toepassen van massagetherapie gericht op het stimuleren van de voortplantingsorganen en herstellen van de natuurlijke vruchtbaarheid. Wetenschappelijk onderbouwd, duidelijk en altijd betrokken en persoonlijk. 

 

 

Mijn naam is Stephanie Supprian en ik werk sinds 2008 als diëtist. Mijn vak is fantastisch! 

Als ik zie hoe gezonde voeding van invloed is op de gezondheid van moeder en kind dan lopen de rillingen over mijn rug. 
Helaas zie ik ook dat veel mensen de kracht van voeding onderschatten. Vaak uit onwetendheid. Door mijn columns hoop ik een stukje kennis over voeding te kunnen delen en de bewustwording van de kracht van gezond eten te verspreiden. 

 

  

 

Christie Thiadens is eigenaresse van Lingerie voor twee.nl, een online speciaalzaak in zwangerschapslingerie, voedingsbeha's en aanverwante bodyfashion. Ze woont samen met man en dochter van 5 jaar in De Lutte. 

Tijdens mijn zwangerschap kwam ik erachter dat mooie goed passende positielingerie erg moeilijk te vinden is  en besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en een webshop hierin te beginnen.

Een schot ik de roos vooral omdat wij ook grote cupmaten verkopen. Mijn sterkste kant is dat ik goed kijk wat een klant besteld en ik contact opneem als blijkt dat de bh naar mijn idee niet goed genoeg is voor de klant ik adviseer dan een ander model met bv meer steun. 

 

 

Mijn naam is Karla Mooy. Ik help ouders van slimme kinderen met moeilijk hanteerbaar gedrag. Ik leer hen een nieuwe aanpak van probleemgedrag, die wel werkt. Waardoor er weer rust en een goede sfeer in huis komt.

Middels mijn site ontspannenopvoeden bied ik veel gratis informatie en tips, waaronder een e-book en een video.

Ik ben opgeleid als psycholoog en leerkracht en ervaringsdeskundige als moeder van 3, inmiddels volwassen, kinderen.

 

Bekijk hier de columns en artikelen van Karla Mooy.

 

 

 Ik ben Tineke Kreulen en ben vele jaren algemeen Oefentherapeut Cesar geweest, altijd bezig met gezond bewegen. Na de geboorte van mijn kinderen, inmiddels alle drie twintigers, ben ik me steeds meer gaan verdiepen in zwangerschap gerelateerde onderwerpen op mijn vakgebied. Ik deed de opleiding tot zwangerschapsdocente bij Carita Salomé in Amsterdam. Met veel plezier geef ik nu al weer jaren de houdingsgerichte zwangerschapscursus. Bij het Centrum Jeugd en Gezin geef ik voorlichting over het dragen van je baby.

Als Bekkenoefentherapeut  behandel ik vrouwen met bekken(bodem)klachten. Vanuit deze ervaring geef ik in mijn cursus extra aandacht aan het bekken en bekkenbodem gebied. 
Mijn missie is het voorkómen van bekken en lage rugklachten door in de zwangerschap, tijdens de bevalling en na de bevalling de dagelijkse bewegingen bewust te worden en te verbeteren. Sterker worden doe je ook mét je kindje, die steeds zwaarder wordt en steeds meer van je vraagt. Hierom heb ik de cursus: “Fit met je baby” ontwikkeld.  Het lijkt me leuk mijn ervaringen met anderen te delen door het schrijven van een column.

 

Bekijk hier de columns en artikelen van Tineke Kreulen.

 

  

Liesbeth Smit-Verbruggen is eigenaar en diëtist bij Prima Voeding. Bij Diëtistenpraktijk Prima Voeding kan je terecht voor begeleiding en adviezen over gezonde voeding en leefstijl. 

Prima Voeding richt zich vooral op kinderen, zwangeren en volwassen en kinderen met een voedselallergie of -intolerantie. De begeleiding kan bij je thuis, op het spreekuur of online, via email of skype. Er zijn diverse trajecten mogelijk voor begeleiding en altijd op maat gemaakt voor jou. Ook
 geeft Prima Voeding ook diverse workshops op locatie of bij je thuis.

Bekijk hier de columns en artikelen van Liesbeth Smit.

 

 

Mijn naam is Marieke van Luin en ben op diverse manieren betrokken bij het moeder worden en moeder zijn. Als verloskundige heb ik 18 jaar met veel plezier gewerkt in een hele gevarieerde wijk in Amsterdam Oost. Ik geniet van het werken met zo veel verschillende culturen en vrouwen in alle variaties. Naast mijn praktijk, heb ik mijn gezin , man lief, tiener zoon en bijna tiener dochter. Ik ervaar het moederen als geweldig, intens en leerzaam. Geweldig moeilijk soms ook. 

Dit boeide mij als verloskundige ook altijd al, de weg die je aflegt naar het moederschap. En hoe vanzelfsprekend dit bij de één gaat en hoe de ander worstelt.  Nadat ik 4 jaar geleden mijn praktijk verkocht, had ik weer de tijd en energie om verder te willen  leren.  Eerst een studie tot lactatiekundige gedaan Ik wilde meer kunnen dan  alleen goed luisteren en bemoedigen. Daarom ben ik gaan leren over het coachen en begeleiden van mensen.  Van een coachopleiding, naar NLP en via Mindfulness naar waarschijnlijk nog veel meer leerzaams.  

Zo heb ik mijn favoriete beroepen dit jaar onder gebracht in mijn praktijk Mamma Minds. Ik bied begeleiding bij zwangerschap en borstvoeding.  Ik geef voorlichtingen aan huis, over bevalling en borstvoeding en geef begeleiding aan zwangeren met een coach vraag. Ik combineer mijn diverse beroepen en kan mijn brede interesse breed inzetten.

  

 

Ik ben Marjolein Smit, moeder van 2 dochters (1999 en 2003) en getrouwd met Kees Tiemstra. Onder de naam Tiemstra heb ik 2 boeken geschreven Uit de Malle Molen, tips om ontspannen met je kind om te gaan en Yoga voor peuters en kleuters.

Ik heb ruim 14 jaar zwangerschapsyoga gegeven en babymassage en sinds 7 jaar ook Yoga voor Peuters en Kleuters. In 2013 ben ik gestart met het geven van workshops voor vrouwen met een kinderwens. Met mijn achtergrond als yogadocent en aurareadster heb ik oefeningen ontwikkeld die vrouwen bewust maken van hun lichaam, emoties en verlangen. Deze bewustwording noem ik Eigen Wijsheid en kan een belangrijke bijdrage zijn op weg naar en tijdens het moederschap. Met het ontdekken en gebruiken van je Eigen Wijsheid wil ik je graag helpen. Als je zwanger wilt worden, als je zwanger bent en als de baby geboren is.

 

e-Privacy DirectiveDeze website maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren. Door Mamazoekt te gebruiken, Ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees hier meer over Cookies

Mamazoekt